204MF Spyderco Tri-angle Sharpmaker

  • 118,00€

U cijenu je uključen PDV.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Pošaljite upit

Bez poreza: 94,40€

Dostupnost: Dobavljivo

Brand: Spyderco

Model: 204MF Spyderco Tri-angle Sharpmaker

Tagovi:  204MFSpydercoTri-angle Sharpmakerbrus za noževe

Ključ oštrenja bilo kojeg alata ili oštrice je u tome da se prilikom oštrenja zadržava isti kut od početka do kraja. To možete postići vrlo lagano čak uz minimalno znanje o oštrenju sa Tri-Angle Shapemaker setom.
Ovaj set je patentiran i nije se mijenjao dugi niz godina jer za time nema potrebe. Koriste ga i početnici i profesionalci. Na njegovoj bazi koja je napravljena od čvrste ABS plastike postoje utori u koje se postavljaju brusni "štapići" pod već predefiniranim kutevima od 30° (15° sa svake strane) i 40° (20° sa svake strane). U Europi standardni kut je 20° dok se azijski noževi oštre na 15°. Što je manji kut to je nož jače oštar ali će i prije izgubiti početnu oštrinu.

U setu dolazi par keramičkih bruseva srednje gradacije (Triangle Medium Grit Stone) i par keramičkih bruseva fine gradacije (Triangle Fine Grit Stone) koji su dovoljni za oštrenje i održavanje gotovo svih vrsta noževa i alata. Ukoliko je oštrica ekstemno tupa ili oštećena u ponudi se mogu kupiti dijamantni i CBN triangle brusevi koji odgovaraju ovom setu. Za vrhunsko poliranje oštrice (najčešće kod kolekcionara noževa) možete kupiti ultra-fini keramički brus.

Moguće je oštriti ravne i nazubljene oštrice, škare, udice, različite alate itd.

Također u setu dolaze uputstva u papirnatom obliku, DVD sa video uputama i zaštitni štapići od mesinga (uskoro će biti od aluminija) kako bi sačuvali vaše prste kod oštrenja.
Preporuka je da se prvo pregleda DVD, a tek onda knjižica sa uputama. DVD se može pogledati i na Youtube-u a video u 4 dijela se nalazi u nastavku ovog teksta.

 

Zadnja pitanja

Pošalji upit o ovom proizvodi